Mimmi du e så sjuk.. hitta denna på hennes sida!

Hur du slipper bilböter

Märk väl, att om två poliser går ed på att du kört för fort så räcker detta som bevis!


§  Rabatt på böter!
Ja, hur otroligt det än låter kan man få mängdrabatt på böter. Bryter man ofta mot lagen finns det stora pengar att tjäna.

- Du ska åberopa "Bestämmelse om reducering", vilket innebär att du har rätt till 60 procents rabatt på det lägre bötesbeloppet om du blir bötfälld för två (eller fler) saker vid samma tillfälle. Underteckna aldrig en bekännelse på platsen utan låt fallen hamna på hög hos åklagaren. När han sedan utfärdar strafföreläggandet skall du ha  "mängdrabatt".


§ Parkeringsböter
- Förse bilens registeringsskyltar med kardborreband. Ta bort skyltarna när du parkerar, och lägg dem i bilen. Man är inte (i skrivande stund) skyldig att ha reg-skyltar på bilen när den är parkerad. Lapplisan kan inte lappa utan skyltar.

- Om du parkerar på en gata där lapplisorna redan slagit till, så kan du låna en lapp från en annan bil, så slipper Du få en ny.

- P-hus behöver inte vara dyrt. Vid infarten i garaget får du en biljett som du skall spara tills du hämtar bilen. När du sedan ska köra ut efter ett par timmar, smyger du fram till samma automat och trycker fram en ny biljett. Kör sedan ut och säg att du ångrat dig och inte vill parkera. Du får det gratis, eller en minsta avgift på två kronor.

- Betala aldrig en P-Bot förrän vid andra påstötningen. Det kostar kommunen antagligen mer än vad bötessumman är värd, så de gör förlust. Vill du jävlas ännu mer så kan du dela upp boten i småsummor och betala in vid olika tillfällen.

- De där P-automaterna som man själv vrider på, de går att lura med ett vanligt McDonalds-sugrör. Tryck ned ett sådant i drygt 45 graders vinkel uppifrån ner i myntspringan och för ned det tills det tar emot. Vrid nu. Den dumma maskinen tror att du har stoppat i en 1-krona och ger dig tid. Vrid flera varv. Det funkar gång på gång.

- Så här lurar du en nyare elektronisk P-automat som sväljer mynten från sidan: Fixa en glasspinne. Stoppa in den i  myntinkastet, och håll kvar den där tills den blivit accepterad som enkrona. Dra ut pinnen och upprepa om mer tid  önskas.

-  Ta bort vindrutetorkarbladen. Lapplisan är nämligen skyldig att sätta lappen under just dessa.

- Betala inte på avtalsparkeringar. De känns igen på att de har tavlor med mycket text och regler på. Överst brukar det stå "Parkering får ske på  följande villkor". På en Avtalsparkering gäller föraransvar. Får du en bot på en dylik parkering, så vänta tills du får en påstötning, varvid du skriver in till P-bolaget och säger att du inte vet vem som disponerade bilen vid tillfället, och därför inte kan hjälpa till med indrivandet av boten. Nu kan P-bolaget ingenting göra, så nu kan du göra konfetti av lappen.

- Felparkeringar är på inga vilkor avdragsgilla i deklarationen, men det är ändå ganska lätt att dra av dom på skatten. Betala aldrig böterna utan spara dom till årets slut. Då kommer nog kronofogden och knackar på eller flåsar till dig i luren. Då förklarar du att du inte har några kontanter, utan bara frimärken. Fogden kommer då att säga att du kan betala med dem. Gör det. I februari, när det blir dags att deklarera så bokför du dessa frimärken i något företag du eller någon bekant äger. Där har du rätt att dra av för porto.


§ Olovlig körning, fortkörning och rattfylleri

- Kör du utan körkort, och du blir stoppad av polisen, så kan du klara dig om du uppger en "väns" personnummer (han/hon måste ha körkort) istället för ditt eget. De kollar körkortsregistret och upptäcker att du (din "vän") har körkort. Kräver polisen att få se på körkortet på stationen dagen efter, är det bara att skicka dit "kompisen". Risken att samma snutar befinner sig på stationen är mikroskopisk.

- Ett ännu fräckare sätt är att "låna" kompisens körkort. Anmäl till polisen att det har försvunnit - och använd anmälan som körkort. Papperet ger dig tillstånd att köra några veckor, och behöver inte förses med foto. Det finurliga är att körkortsförlusten inte läggs på data förrän det kommer en ansökan om ett nytt.

- Skulle du vara dum nog att köra berusad, kan du faktiskt klara dig om du har sprit i bilen. När polisen kommer, låser du alla dörrarna och sveper en halvflaska. Det enda du nu kan åka dit för är undanröjande av bevis. Snutarna kan nämligen inte bevisa hur påverkad du var vid det tillfälle då de stoppade dig.


§ En sann historia
En småföretagare, som är helt beroende av sin bil i jobbet, var förutseende nog att skaffa sig ett extra körkort. Det är enkelt: Han ringde bara till TSV och anmälde att han tappat lappen. Han fick fylla i en blankett, vattenkamma sig och ta ett foto. Några dagar senare fick han en nytt, fint certifikat. Det gamla körkortet förvarade han i sitt pass. När han senare blev av med lappen, plockade han bara fram sitt gamla kort ur passet, och använde det tills han fick tillbaka sitt nya kort.


§ Poliskameror
Som du vet så finns det civila polisbilar som är utrustade med kameror som kan visa exakt hur fort du kör. Det spelar dessutom ingen roll om dom ligger framför eller bakom dig. Det finns många olika sätt att skydda sig  mot dessa fotografer. Här följer några tips:

1. Spraya nummerplåten med flera lager klarlack. Meningen är att när det är mörkt och polisen måste använda blixt för att kunna fotografera dig så skall skylten bara bli en reflex på bilden.

2. Klistra över plåten med en genomskinlig reflextejp.

3. Köp en slavblixt i en fotoaffär. Dessa kostar ca 400kr och fungerar så att den reagerar på ljus och i samma stund som den träffas av polisens blixt skickar den ut en lika stark blixt och bilden blir helt förstörd. Blixten placeras lämpligen i bakrutan. OBS! Även detta fungerar bara vid mörker.

Nu har det börjat komma automatiska poliskameror. Dessa är mycket enkla att lura. Ta bara på dig någon sorts maskering såsom tomtemask eller solglasögon så blir fotot värdelöst eftersom de inte kan identifiera dig.


§ Radarstörare
Polisens kanske mest kända hjälpmedel för att ta fast fartsyndare är nog radarn. Förr kunde man köpa radarvarnare och installera den i sin bil. Dessa är nu förbjudna. Men dom går fortfarande att köpa på den s.k  "svarta marknaden". Men polisen har ganska nyligen bytt till ett modernare typ en s.k doppleradare. Dessa sänder på en annan frekvens än dom gamla radarna. Visserligen är det inte några problem att få tag i en varnare på samma frekvens men polisen nya radar sänder ej kontinuerligt, utan bara när den misstänker att någon kör för fort. Så en radarvarnare är inget att ha i dagens Sverige. Men det finns massor av sätt att störa ut polisens radar.

1. En bra apparat är en linjedetektor vilket är en apparat liknande den som öppnar dörrar i våra varuhus. Den måste sända lite starkare signaler än dörröppnaren och på samma frekvens som polisens utrustning. Den finns att köpa och har du en sådan blir det bara störningar på radarskärmen.

2. Ett annat bra sätt är att koppla in en extra tändspole och ett extra tändstift i bilen. Stiftet placeras i grillen (riktat framåt). Ditt extra tändstift retar gallfeber på radaren som ger helt knäppa siffror. OBS! tändstiftet stör även ut din bilradio. Men om du skärmar av stiftet med en blyplåt så ska radion fungera som vanligt.


§ Polisradio
- En polisradio kan du köpa för mellan 1000 och 10000kr. Det är helt tillåtet att äga och bruka denna apparat. På den kan man höra allt vad polisen sysslar med. Detta kan vara mycket bra, eftersom man får information om poliskontroller, olyckor och mycket mer. Tyvärr började polisen under 1992 byta till en sorts radio som kommer att byta frekvens flera gånger per sekund. Men, en polisradio kan du avlyssna mobiltelefoner med.

- Detta är ett mycket bra sätt att lura polisen tex vid fartkontroller. Enda förutsättningarna är att ni är två lagom hederliga personer i bilen och att det är mörkt. När du ser polisen sträcka ut sin fula spade tvärbromsar ni in. Sedan slänger sig båda ut på vägen genom förarens dörr. Vitsen med det hela är att polisen inte ska hinna se vem som körde. När polisen sedan frågar vem som körde pekar ni på varandra och säger att det var den andre. Ni får nog följa med till polisstationen där ni kommer att bli förhörda. Fortsätt att skylla på varandra. Ni kan fortsätta att skylla på varandra ända upp i tingsrätten, men fallet läggs nog ner före dess.

- Om du inte gärna vill betala böterna vid en hastighetskontroll med radar skall du inte skriva under böterna. Du skall fara hem efter ett långt måttband typ det som används vid idrottstävlingar. Fråga sedan polisen hur lång sträckan de mäter  på är. Mät sedan om det stämmer. Är sträckan mer än 1 meter fel blir hela kontrollen ogiltig. Alla som har åkt fast får tillbaka pengarna. En meter gör inte många km/h fel men de måste släppa dig även om du kört 200km/h.

Kommentarer
Postat av: Mamma Jessica [vardag, designhjälp, tävlingar]

haha den här var ju lite rolig:P

2008-08-04 @ 02:03:04
URL: http://jyees89.blogg.se/
Postat av: Meems

haha ja men vafan:) det går ju o göra!

fixa din sida? asså jag är ju amatör :P

2008-08-04 @ 14:26:22
URL: http://meme.blogg.se/
Postat av: Meems

hitta en/några bilder du vill ha så ska jag se vad jag kan göra :)

2008-08-05 @ 15:47:16
URL: http://meme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0